Elkezdődött a CSP-regisztráció

Elkezdődött a CSP-regisztráció

Frissítés: május 23. helyett május 30-ig, lehet kedvezményesen, csaknem fél áron lehet bérletet vásárolni a Csillagpontra elővételben. Azoknak, akik Kárpátaljáról vagy a Vajdaságból érkeznek, automatikusan jár kedvezmény. Idén a közösség lesz a fő téma. A részletekről Prikryl Edinát, a református ifjúsági találkozó koordinátorát kérdeztük.

– Elindult a regisztráció a Csillagpontra. Meddig vásárolhatók meg kedvezményes áron a jegyek és bérletek?

Május 30-ig lehet a legkedvezőbb árú bérleteket és jegyeket megváltani a találkozóra, amely július 23. és 27. között lesz Debrecenben. Regisztrálni a csillagreg.reformatus.hu oldalon lehet. A hetijegy most nyolcezer-kilencszáz forintba kerül, a napijegy háromezer-négyszáz forint. Minden délvidéki és kárpátaljai résztvevőnek automatikus kedvezményt adunk a belépőkből: a hetijegy nekik május 30-án éjfélig háromezer, míg a napijegy kétezer forint. Ha valaki elmulasztja ezt az időpontot, később már csak ennél drágábban tud bérletet vagy jegyet váltani.

– Mi történik, ha valaki nem váltja meg előre az interneten a belépőjét?

Ha valaki nem regisztrál előre, a helyszínen válthat majd napijegyet, ennek az ára négyezer-kilencszáz forint, a kárpátaljai és vajdasági résztvevők ekkor is kedvezményes, kétezer-nyolcszáz forintos napijegyet vehetnek. Június 23-ig lehet regisztrálni a napi háromszori étkezésre is, ez a Csillagpont teljes idejére összesen tízezer-ötszázhúsz forint. A hagyományos menün kívül lehet választani glutén- és laktózmentes, illetve vegetáriánus menüt is.

– Miért kapnak automatikusan kedvezményt a vajdasági és a kárpátaljai résztvevők?

A köztük dolgozó lelkészek, ifjúsági munkatársak kérték, hogy figyeljünk erre, mivel a Kárpát-medence ezen két régiójában nagyon más az átlagos szociális helyzet, mint az anyaországban. Ezzel szeretnénk segíteni, hogy a kárpátaljai és a vajdasági református fiatalok is gond nélkül részt tudjanak venni a Csillagponton. Az előző találkozón a négyezer résztvevő egynegyede érkezett a határon túlról, Kárpátaljáról például több mint százan. Nem a számok bűvöletében élünk, de reméljük, hogy ennyien az idei találkozóra is el fognak jönni. Szeretnénk segíteni azoknak, akik jönnének, de anyagi nehézségekkel küzdenek. Ezért vezettük be a kedvezményeket.

– Ha valaki máshonnan érkezik, de úgy érzi, neki is szüksége lenne támogatásra, van erre lehetőség?

Aki ilyen helyzetben van, fordulhat hozzánk, és a regisztrációs felületen jelezheti az igényét a kedvezményre. Például azt, aki nagyon messziről jönne, és a gyülekezete nem tudja támogatni, a nagy útiköltség eltántoríthatja a jelentkezéstől. Ez esetben nyugodtan kérjen támogatást. A beérkező kéréseket az anyagi lehetőségeinkhez mérten elbíráljuk, és értesítjük a jelentkezőket.


A felkerekítés is segítség
Ha a regisztráció során a belépőjegyek és az esetleges étkezés együttes összegét felfelé kerekítve fizetjük ki, ezzel a többlettel – akár néhány száz forinttal is – olyan fiatal Csillagpontra jutását segíthetjük, aki e nélkül talán el sem tudna jönni a találkozóra. A szervezők kérik, hogy aki teheti, segítsen ilyen módon.
 

– Milyen programokkal várják az érdeklődőket?

Idei témánk a közösség, ehhez kapcsolódnak majd a programok, de mindent még nem szeretnék elárulni. Május folyamán a teljes listát feltesszük a honlapunkra és Facebook-oldalunkra. A korábbi évekhez hasonlóan az idei Csillagponton is rengeteg programból lehet majd választani: a találkozó alapját képező lelki programok és a kiscsoportos beszélgetések mellett lesznek könnyű- és komolyzenei koncertek, fellép például az Üstökös zenei tehetségkutató győztese és a Lóci játszik. Készülünk kulturális és sportprogramokkal, szabadulósátorral, láthatatlan színházzal, vitaestekkel, filmklubokkal, kávézókkal, bizonyságtételekkel. Annyit elárulhatok, hogy Pál Feri atya és Kádár Annamária biztosan előad majd a Csillagponton.

Hegedűs Márk, fotó: Vargosz

A cikk megjelent a Reformátusok Lapjában.

Itt tudtok regisztrálni az idei Csillagpontra!