Csillagpont van, volt és lesz!

Csillagpont van, volt és lesz!

Élőben több mint százan, visszanézve eddig majdnem kétezren követték és vettek részt a Csillagpont első adventi alkalmán. A tegnap délutáni online esemény arra hivatott, hogy megmutassa, bár sok a bizonytalanság a járványhelyzet miatt, de: Csillagpont volt, van és lesz! Olyannyira, hogy nem csupán a nyári fesztiválon lehetünk együtt, hanem az advent várakozó, csendesebb időszakában is.

 

„Éljétek át újra együtt a Csillagpont-hangulatot!” – kívánta Prikryl Edina a Live-eseményhez kapcsolódóknak. A CSP-koordinátora szerint az adventi elcsendesedést, az ünnepre készülést is meg lehet élni Csillagpont-hangulatban, erre hivatott ez a szűk egy óra is.

Mi más hozhatta volna elő legjobban a Csillagpont-hangulatot, mint a CSP-Band adventi dicsőítése? Fényfüzérek között szóltak a legszebb és legvagányabb dalok. Igen, vagányok, hiszen a CSP egyik lényege, hogy az elmélyültség mellett jól is érezhetjük magunkat és örömmel várhatjuk akár a karácsonyt, akár a Csillagpontot, akár életünk más ajándékait.

 

                                                                                                        

Egy ilyen váratlan ajándékról beszélt áhítatában Bogyó Zsófi, aki egy képzeletbeli játékra hívta az esemény résztvevőit. Milyen váratlan vendégnek örülnénk a legjobban most, mikor a baráti bandázásokról le kell mondanunk? Mi lenne, ha kedvenc színészünk, youtuberünk vagy énekesünk toppanna be hozzánk, hogy a délutánt velünk töltse? Ki lenne az, aki a legnagyobb meglepetést és örömet okozná? Ha eljátszunk a gondolattal, könnyen átérezhetünk valamit Mária meglepettségéből, mikor Isten egy angyal segítségével állított be hozzá.

Mária meglepődésén keresztül Isten arra bátorít, merjük elhinni, hogy Isten közelsége a miénk is. Az itt és mostban a miénk lehet. Nem kell várnod, vagy egy bizonyos mércét megütnöd, mert ő odaajándékozza magát neked” – mondta el Zsófi.

 

„Istenem, az, hogy itt vagy most velem ebben az adventben...” Te hogyan fejeznéd be ezt a mondatot? – hívtak a CSP-szervezők egy kis játékra, mely segít az adventi csend lényegét megragadni és akár minden este elismételhetjük a saját újra és újramegfogalmazott befejezésünkkel.

„Hála Értetek!”, „Köszönöm, hogy veletek lehettem!”, „Áldott adventet!” – jöttek sorban a kommentek az esemény alatt. Ez is mutatja, hogy sem a pandémia, sem a távolság nem állítja meg a CSP-közösséget! Csillagpont van, volt és lesz!

 

BZT