Szerda reggeli áhítatok

Szerda reggeli áhítatok

Indítsátok a napokat különleges áhítataink valamelyikével 7:15 és 7:45 között. Minden reggel több alkalom közül választhattok.

Bandázós 
Károli Kisszínpad

Egész héten a reformáció témáját járjuk körül. De mit is jelent ez valójában? Hatással van-e az életünkre, kapcsolatinkra? És ha igen, hogyan éljük meg? Bandázzunk együtt, nem akármilyen zenei kísérettel.

Csápolós
Dicsőítő Színpad

Itt reggel is a zenéé a főszerep – persze az Úr Jézus után. Egy-egy dicsőítő csapat segít az Urat magasztalva lelkünket fölemelni.

Disputa
Sztárai Tér, 104. előadó

Lehet reggel mélyen kezdeni? Egy jó kis hitvita belefér? Provokatív kérdések, válaszok. Kávé helyett vagy kávé mellé ajánljuk!

Formálódó
Szenczi Pavilonok, Rekettyés

Mielőtt reformálsz, reformálódj. Formálódj Isten közelében az ő képére és hasonlatosságára. Adj időt Istennek, hogy formáljon! Áhítatok minden reggel a Rekettyésben az SDG és a REFISZ szervezésében.

Köret-KRISZBI
Imasátor

Hogyan formál bennünket Isten az imádság által? Erre a kérdésre keressük a választ minden reggel az Imasátornál. Egyházmegyei ifjúsági szervezet vagyunk. A kezdetekkor kis közösségekben kezdtünk el szolgálni. Isten csodája által mégis egyre több helyen és már más megyékben is szolgálhattunk. Mi most formálódunk. Tapasztalatinkat, élményeinket és kérdéseinket tesszük az Ige mérlegére, az imádság központi gondolatával, valamint népszerű ifjúsági énekekkel kísérve. Várunk szeretettel. 

Meditatív
Regisztráció mellett

Ezen az áhítaton a csend, a meditáció kap komolyabb hangsúlyt. Inkább élményt adunk, mint tanácsokat. Meditációs séta, ének és imádság vár. Segítség abban, hogy megújulhassunk a csendben, amikor látszólag nem történik semmi – megtanulva azt, hogy Isten eközben is cselekszik.

Old school
Huszár Gál Placc, Színházterem

Reformáló helyzetek a Szentírásból, klasszikus formában, fekete énekeskönyvi énekekkel kísérve. Klasszikus áhítat azoknak, akik szeretik a tradíciókat.

Angol nyelvű áhítat
Sztárai Tér, 10. előadó

Isten Igéje angolul szólal meg három reggel három vendég igehirdetővel, akik három különböző oldalról közelítik meg a reformáció témáját. Nem csak a külföldieknek érdemes meghallgatniuk.