Légy a Csillagpont részese: jelentkezz önkéntesnek!

Légy a Csillagpont részese: jelentkezz önkéntesnek!

„Mindenkinek vannak olyan képességei, amiket fejleszthet az önkéntességgel és olyanok is, amiket ennek köszönhetően fedezhet fel magában” – mondja Prikryl Edina, a Csillagpont koordinátora. Első kiválasztásunk eredményesen zárult, de még mindig várjuk az önkénteskedni vágyók jelentkezését.

Tudod már mit csinálsz július második felében? Van egy jó ötletünk: segíts nekünk a Csillagponton!

Találkozónk különlegessége, hogy fiatalok szervezik fiataloknak: ahhoz, hogy létrejöjjön, több száz önkéntes munkájára, gondolataira, ötleteire, szerető odafigyelésére és odaszánására van szükség. Ennek valóságát tapasztalták meg mindazok, akik március utolsó szombatján részt vettek az idei első önkéntesnapon – ami valójában csapatépítő alkalom volt leendő önkénteseinknek: személyesen is meghallgattuk őket és játékos formában segítettük megtalálni a hozzájuk leginkább illő feladatokat.

A Kárpát-medence szinte minden tájáról érkeztek fiatalok, akik júliusban több mint egy hetet szeretnének arra szánni, hogy segítsék a Csillagpont lebonyolítását. „Ahhoz, hogy hitelesek legyünk a fiatalok felé, fontos, hogy tényleg minél több fiatallal együtt szervezzük meg a Csillagpontot" – hangsúlyozza Prikryl Edina, a találkozó koordinátora. Számára is öröm volt látni, mennyien eljöttek az önkéntesnapra és milyen hamar megtalálták helyüket a szervezés folyamatában. „Mindenkinek vannak olyan képességei, amiket fejleszthet az önkéntességgel és olyanok is, amiket ennek köszönhetően fedezhet fel magában. Mindnyájunkat formál, amikor ezeket megtaláljuk, és ha foglalkozunk velük, erősebbé válhatunk” – mondja a koordinátor az önkéntesség szerepéről.

Ugyanezt gondolják a szervező csapat tagjai is, mindnyájan egyetértenek abban, hogy nagyon elszánt és lelkes önkéntesekkel találkoztak március 30-án. Számukra is megerősítő tapasztalat volt látni, milyen tudatosan és önmagukat ismerve választottak feladatokat az érdeklődők.

„A saját életünkön és tetteinken keresztül tudjuk megmutatni hitünk mélységét. Azt látom, az önkénteseink ebben a szolgálatban is szeretnék megélni, hogy Isten országa már itt van közöttünk; ők is ennek az országnak a tagjai és ezt szeretnék építeni – fogalmaz Prikryl Edina. – Emellett abból is sokat tanulhatunk, ha látjuk, hogyan keresik mások Isten országát és abból is, ha rájövünk, hogy segíthetünk nekik ebben.”

Ez a segítség pedig valóban lehet az önkéntesség bármely formája, a közös ima és az egymásra figyelés. A munkacsoportok vezetői ezek jegyében választották ki alapcsapatukat, de várunk még további önkénteseket, a jelentkezés folyamatosan tart. Az új jelentkezőket a következő hetekben hívják majd el egy-egy beszélgetésre és játékos kiválasztó alkalomra, hogy valóban mindenki megtalálhassa a neki legmegfelelőbb helyet. Annyi azonban már most biztos, hogy a lelkesedés és az önzetlenség körbeveszi a találkozó szervezését.

Önkénteskiválasztás:

  • Debrecen: 2019. április 27. szombat (Egyetemi templom, Egyetem tér 2.)
  • Kolozsvár: 2019. április 27. szombat (Piața Avram Iancu 13, Cluj-Napoca 400124, Románia - Református Teológia, Bethlen terem)
  • Budapest: 2019. május 4. szombat(1146, Abonyi utca 21.)

Válaszd ki a hozzád legjobban illő feladatot és alakítsd velünk a Csillagpontot!